P – DTR

Inovativna tehnika koji kombinira najnovija znanja o neurologiji i anatomiji kako biste postali stručnjak u pružanju učinkovite terapije pacijentima.

P – DTR Tečaj

P-DTR (Proprioceptive Deep Tendon Reflex) je inovativna tehnika koja predstavlja revoluciju u području fizioterapije. Ova tehnika se temelji na suvremenim spoznajama iz neurologije, anatomije i fiziologije, te se fokusira na propriocepciju i reflekse tetiva. Propriocepcija se odnosi na osjetila koja omogućuju tijelu percepciju položaja i pokreta. P-DTR tehnika integrira ovo znanje s pristupom dubokih refleksa tetiva kako bi se postigla optimalna funkcija mišićno-koštanog sustava.

P-DTR terapeuti koriste precizne testove i tehnike za identifikaciju disfunkcija u proprioceptivnom sustavu i tetivnim refleksima. Kroz pažljivo individualizirane tretmane, cilj je obnoviti normalnu funkciju ovih refleksa i poboljšati propriocepciju. Time se postiže optimalna ravnoteža mišićne napetosti i koordinacija pokreta.

P-DTR tečaj omogućuje fizioterapeutima da dublje razumiju neurološke procese u tijelu i pravilnije interpretiraju signale koje dobivaju iz njega. Kroz P-DTR tehniku, fizioterapeuti mogu pristupiti uzrocima problema umjesto da se bave samo simptomima, što rezultira dugotrajnim olakšanjem i poboljšanjem kvalitete života pacijenata.

Tečaj P-DTR pruža obuhvatan set znanja i vještina. Polaznici će naučiti primijeniti P-DTR tehniku kroz praktične vježbe, studije slučaja i demonstracije. Ova tehnika predstavlja snažan alat u arsenalu fizioterapeuta, dopuštajući im da pristupe različitim tipovima disfunkcija s većom preciznošću i učinkovitosti, osiguravajući optimalno zdravlje i pokretljivost njihovih pacijenata.

Tko može pristupiti P-DTR tečaju?

  • Fizioterapeuti
  • Kineziolozi
  • Kineziterapeuti
  • Doktori

Koncept edukacije

Kako biste postali licencirani P-DTR terapeut potrebno je proći više razina edukacije.

P-DTR Foundations Series (3modula)

Foundations Series sastoji se od ukupno 3 modula. Svaki od modula traje sveukupno 4 kontinuirana dana edukacije i nakon svakog modula polaznici dobivaju certifikat o završenom modulu. Svaki od modula upisuje se zasebno.

 

  • P-DTR Foundations Level 1 (5 dana)
  • P-DTR Foundations Level 2 (5 dana)
  • P-DTR Foundations Level 3 (5 dana)
P-DTR Intermediate Series (2 modula)

Intermediate Series sastoji se od ukupno 2 modula. Svaki od modula traje sveukupno 4 kontinuirana dana edukacije, a ovi moduli upisuju se zajedno što znači da nije moguće upisati samo Level 1 već se prilikom prijave upisuje i plaća za oba modula koja su spojena u jednu funkcionalnu cjelinu. Razmak između modula obično bude nekoliko mjeseci kako bi polaznici mogli uvježbati znanje stečeno na 1. modulu.

 

  • P-DTR Intermediate Level 1 (5 dana)
  • P-DTR Intermediate Level 2 (5 dana)
P-DTR Advanced Series (1 modul)

Krunu P-DTR edukacije čini Advanced modul koji se sastoji od 6 kontinuiranih dana edukacije te je za upis na Advanced modul potrebno uspješno završiti prvo Foundations te onda Intermediate series. Nakon završenog Advanced modula, polaznici postaju certificirani P-DTR terapeuti. 

 

  • P-DTR Advanced (6 dana)

Preuzmite program
P-DTR Foundations

Preuzmite program
P-DTR Intermediate

Preuzmite program
P-DTR Advanced

Cijena

od 1.350€

Jezik

Engleski

Trajanje

26 dana

Instruktori

Upoznajte instruktore P-DTR tehnike

Jose Palomar

Doktor Jose Palomar Lever utemeljitelj je i kreator P-DTR-a – jedinstvene neurološke metode liječenja funkcionalnih bolesti. Medicinski fakultet započeo je sa 17 godina na Autonomnom sveučilištu u Guadalajari, dobio je obuku iz ortopedske kirurgije i traumatologije u Središnjoj vojnoj bolnici, a sa 24 godine obavio je svoju prvu ortopedsku operaciju. Između 1984. i 1988. dr. Palomar radio je kao ortopedski kirurg u osoblju Instituta za rekonstruktivnu i plastičnu kirurgiju u Jaliscu i prošao je specijaliziranu obuku za minimalno invazivnu kirurgiju kralježnice na Texas Back Institute u Dallasu, Texas.

Nastavljajući istraživati ​​ono što sada naziva “softverom” ljudskog tijela, dr. Palomar je postao diplomant primijenjene kineziologije na Međunarodnom koledžu primijenjene kineziologije i primio Alan Beardall Memorial Award za istraživanje.

Danas, uz nastavak tekućeg istraživačkog programa, dr. Palomar provodi redovne treninge iz Proprioceptive – Deep Tendon Reflex (P-DTR) za liječnike u Americi i Europi, dok nastavlja prakticirati medicinu iz svoje matične baze u Guadalajari.

Gareth Cox

Obučavajući se za osteopata od 2009. do 2014. brzo se razočarao u konvencionalne i tradicionalne metode liječenja kronične boli, neuroloških i autoimunih tegoba.

Brzo je stekao mnoge poslijediplomske kvalifikacije u raznim područjima što je dovelo do toga da je bio jedan od prvih koji je završio cijeli P-DTR nastavni plan u Ujedinjenom Kraljevstvu 2015. godine.

Korištenje ručnog testiranja mišića kao alata za korištenje funkcionalne neurologije nema premca u svojoj ulozi utjecaja na promjene unutar živčanog sustava. Sposobnost testiranja i uvida u trenutačnu promjenu dovela ga je do boljeg razumijevanja svih pacijenata.

Korištenjem P-DTR-a za promjenu percepcije mozga o okolišu, u mogućnosti smo smanjiti sve reakcije koje bi mogle biti nepovoljne, povećavajući “robustnost” svakog pojedinca, dok također ublažava njihove pritužbe.

Radi s kolegom P-DTR učiteljem Stephenom Osborneom u privatnoj klinici za funkcionalnu neurologiju u Walesu gdje su specijalizirani za liječenje složenih i teških slučajeva.

Nadolazeće edukacije P-DTR tehnike: