DRY NEEDLING

Istražite naš tečaj Dry Needlinga i otkrijte kako ovaj napredni pristup fizioterapiji može unaprijediti vaše vještine i omogućiti vam preciznije tretiranje mišićnih problema uz pomoć suhih igala.

Dry Needling Tečaj

Dry Needling je terapijska tehnika koja koristi tanku iglu, sličnu onoj koja se koristi u akupunkturi, kako bi se ublažili bolovi i napetost u mišićima. Ova tehnika se fokusira na tzv. “trigger točke” ili “okidače”, što su specifične točke u mišićima koje uzrokuju bol ili nelagodu kada su pritisnute. Dry Needling se razlikuje od akupunkture po svojoj svrsi i pristupu, iako koristi slične alate.

Tijekom tretmana, stručno obučeni fizioterapeut ubacuje tanku iglu u mišićnu “trigger točku”. To može uzrokovati kratkotrajnu nelagodu, ali obično nije bolno. Igla se koristi kako bi se potaknulo opuštanje mišića i poboljšala cirkulacija krvi u tom području, što može doprinijeti smanjenju boli i povećanju pokretljivosti.

Jedan od ključnih ciljeva Dry Needlinga je deaktivirati ili “ugasiti” trigger točke, što dovodi do opuštanja mišića i olakšanja boli. Ovaj tretman može biti posebno koristan za osobe koje pate od kroničnih bolova, sportskih ozljeda, ili problema s mišićno-koštanim sustavom. Važno je napomenuti da se dry needling obično koristi kao dio sveobuhvatnog tretmana koji uključuje i druge terapije i vježbe.

Tečaj Dry Needlinga u našem edukacijskom centru omogućuje fizioterapeutima da steknu potrebno znanje i vještine za sigurnu i učinkovitu primjenu ove tehnike. Kroz tečaj, polaznici će naučiti pravilno identificirati trigger točke, postaviti iglu te prilagoditi tretman prema potrebama svakog pacijenta, što ih čini sposobnima pružiti visokokvalitetnu terapiju s pozitivnim učincima na pacijente i njihovu kvalitetu života.

Tko može pristupiti Dry Needling tečaju?

  • Fizioterapeuti
  • Liječnici

Koncept edukacije

Kako biste postali licencirani Dry Needling terapeut potrebno je proći više razina edukacije.

Dry Needling Level 1

Cilj tečaja je naučiti Vas kako sigurno i učinkovito koristiti igle u liječenju. Obuhvaćat će korištenje DN tehnika u triger točkama, miofascijalnim bolnim sindromima i njihovu primjenu. Ovaj modul traje 3 dana. 

Dry Needling Level 2

Napredne tehnike Dry Needlinga. Ovaj modul traje 3 dana. 

Program tečaja

Preuzmite program
Dry Needling Level 1 

Preuzmite program
Dry Needling Level 2

Cijena

od 500€

Jezik

Engleski

Trajanje

3 – 6 dana

Instruktor

Upoznajte instruktora Dry Needling tehnike

Milosz Parchimowicz, MSc PT OMPT

Diplomirao je s pohvalom katoličku srednju školu Alleman u Rock Islandu, Illinois. Diplomirao je fizioterapiju na Akademiji za tjelesni odgoj u Poznanu, uključujući jedan semestar programa Erasmus u Coimbri, Portugal.

Certificiran za Kaltenborn-Evjenth manualnu terapiju i MDT McKenzie. Završio je 4 godine (preko 1000 sati) programa ortopedske manipulativne terapije prema IFOMPT standardima.

Od 2014. do 2019. radio je kao predavač na Medicinskom sveučilištu Pomeranian u Szczecinu gdje je predavao: palpacijsku anatomiju, dijagnostiku i manualnu terapiju.

Radio je s najboljim poljskim skakačem s motkom – Piotrom Lisekom, europskim dvoranskim prvakom i srebrnom medaljom na Svjetskom prvenstvu 2017.;

Suvlasnik klinike Reha-Team u Szczecinu

Završio tečaj medicinske akupunkture u Londonu i više od godinu dana radio kao prevoditelj i asistent gospodina Craiga Smitha iz Južnoafričke Republike na tečajevima Dry Needlinga u Poljskoj. Pomogao u podučavanju više od 300 fizioterapeuta. Od 2017. instruktor Dry Needlinga na tečajevima u Poljskoj, Belgiji, Hrvatskoj i Srbiji gdje je obučio preko 2 000 fizioterapeuta, osteopata i liječnika.

 

Nadolazeće edukacije Dry Needling tehnike: