Loading Događanja

« All Događanja

Scarwork by Sharon Wheeler – strukturalni rad na ožiljcima – Zagreb

listopad 4 @ 09:00 - listopad 7 @ 17:30

Predavač: Sharon Wheeler
Cijena tečaja: 4500,00HRK (620 EUR) – u cijenu uključene skripte i certifikat (Zbog troškova organizacije povrat uplaćenog novca je moguć isključivo do tri tjedna prije početka edukacije)
Lokacija: Biotrening centar, Maksimirska cesta 8, 10000 Zagreb

Prijave: https://initiumeducation.com/prijava/

upiti na: info@initiumeducation.com

O tečaju scarwork:

Sharon Wheeler je rolfer koji 40 godina razvija vlastiti način rada na ožiljkastom tkivu. Njezin se način rada razlikuje od svih ostalih tehnika koje u sebi sadrže rad na ožiljcima.

Nijedna tehnika do sada nije tako u detalje razradila načine oslobađanja ožiljkastog tkiva, što ”Scarwork” čini pravom revolucijom u zdravstvenom svijetu.
Sharon je kroz ovaj dugi vremenski period razvijala razne načine za obradu ožiljkastog tkiva manualnim putem, te je za svaku vrstu ožiljka (dugi ožiljci,ožiljci od endoskopije i drena, ispupčeni, udubljeni, ožiljci od ogrebotina, opekotine, itd. ) razvila posebne tehnike. Neke od njih su se pokazale manje učinkovite, pa ih je izbacila iz svojih predavanja. Danas se na ”scarwork” edukaciji uči 30ak manualnih tehnika za rad na ožiljcima.

Prvo pravilo je da tretman mora biti bezbolan i ugodan za klijenta. Fascija i ožiljkasto tkivo vrlo dobro reagiraju na lagani dodir i mobilizaciju, te nije potrebna anestezija i agresivno čupanje ožiljkastog tkiva. Tehnika je jednako efektivna na relativno svježim ožiljcima kao i na onim starim više desetljeća. Tretman je moguće započeti već nekoliko dana nakon skidanja šavova, pod uvjetom da je rana uredno zacjelila, nije prisutno krvarenje, te nema upala ili infekcija.

Znanstvenici sa Sveučilišta u Ulmu, radili su istraživanje gdje su ultrazvučnim snimanjem prije i nakon ”scarwork” tretmana , te su dokazane promjene na ožiljkastom tkivu. Tijekom tretmana ožiljkasto tkivo mijenja svoju strukturu i organizaciju kolagenih vlakana. To omogućuje dubljim tkivima bolju funkciju i međusobno klizanje.

Na ovom tečaju naučit ćete mnogo manualnih vještina (palpaciju i tretman).
Jedan dio tečaja pristupnici rade jedni na drugima kako bi isprobali tehnike na sebi i stekli sigurnost.
Drugi dio tečaja koncipiran je takoo da se radi u paru ili eventualno u troje na jednom klijentu koji ima ožiljak (ili više njih). Klijente sa ožiljcima možete dovesti sami. Bilo tko od vaših klijenata, rodbine ili prijatelja koji imaju ožiljak, mogu nam se pridružiti na tečaju kao modeli.
Ukoliko imate nekoga tko bi želio biti model, slobodno javite na navedeni mail!

Detalji:

Početak:
listopad 4 @ 09:00
Kraj:
listopad 7 @ 17:30

Lokacija

Biotrening Centar
Maksimirska cesta 8
Zagreb, Zagreb 10000 Croatia (Local Name: Hrvatska)
Pogledaj na Google maps-u