Loading Događanja

« All Događanja

Fascia Bodywork level 1

25 siječnja @ 08:00 - 26 siječnja @ 18:00

LOKACIJA: Zona Boutique health centar, Florijana Andrašeca 18, 10000 Zagreb
KONTAKT: info@initiumeducation.com
PRIJAVE NA: https://initiumeducation.com/prijava

CIJENA: 330 eura ili 2450HRK, a uključuje radni materijal, uvjerenje o prisustvovanju seminaru, kao i osvježenja u pauzama. Napomena – zbog troškova organizacije povrat uplaćenog novca je moguć isključivo do tri tjedna prije početka edukacije.

BODOVANO OD STRANE HKF-a!

INSTRUKTOR: Dragan Dimitrijević, VFT, CKTI, Theraband Instruktor, Yumeiho terapeut, Međunarodni shiatsu praktičar, OBT instruktor, MFR Edukator, Kraniosakralni Terapeut

Namijenjen zdrastvenim radnicima, fizioterapeutima, fizijatrima, maserima,….

Fascije čine široku lepezu tjelesnih tkiva u koja spadaju membrane, ligamenti, tetive, viscera, meningee, mezenterijum… Većina ovih tkiva potiče od mezoderma koji još tijekom embrionalnog razvoja započinje specifični pokret spiralnog uvrtanja tj. skupljanja i razvlačenja (coiling or rolling movement). Od njega započinju nasljedni mikropokreti tj. motilitet koji su toliko bitni kod mnogobrojnih osteopatskih tehnika u dijagnozi i tretmanu.

Fascije se nalaze na svakom nivou tijela i čine osnovni element ljudske fiziologije. Služe kao prva linija naše obrane i funkcioniraju neovisno od CNS-a što je još jedan od razloga zašto ih zovu Periferni mozak.

Sa mehaničke točke gledišta, fascije su organzirane u lance i slojeve sa ciljem obrane tijela od restrikcija/ograničenja. Kada restrikcije pređu određeni prag tolerancije fascije odgovaraju tako što modificiraju svoj viskoelasticitet, mijenjajući kolagenska vlakna i transformirajući zdrave fascijalne lance u promjenjene-patološke lance.

Fascije pamte svaku traumu koja dovodi do promjene motiliteta. Kroz senzitivnost treniranih ruku, možemo percipirati pokrete na mikrorazini i na taj način detektiramo poremećaje motiliteta, što nam otkriva povijest bolesti pacijenta.
Razne terapijske tehnike, koje su prilagođene svakom pacijentu u stanju su povratiti normalan motilitet. Na taj način fascijalni poremećaji mogu biti premošteni, čime se omogućuje da tijelo vrati normalne fiziološke funkcije.
Iz ovog razloga možemo reći da se zdravlje svake osobe velikim dijelom reflektira na fascijama.

Fascia Bodywork Level I predstavlja sintezu različitih pristupa ljudskom tijelu-orijentalnog, zapadnog i osteopatskog, te pruža obilje informacija vezanih za fascijalna – vezivna tkiva iz ugla embriologije, anatomije, histologije i patologije. Predstavit ćemo ulogu i mehanizme funkcioniranja fascijalnih slojeva, dijagnostičke testove i odgovarajuće terapijske tretmane kroz praktičan rad.

1. Dan 09:00 do 18:00h
2. Dan 09:00 do 18:00h

Detalji:

Početak:
25 siječnja @ 08:00
Kraj:
26 siječnja @ 18:00
Web stranica:
https://www.facebook.com/events/682747845522987/

Lokacija

Zona Boutique health centar
Florijana Andrašeca 18
Zagreb, Zagreb 10000 Croatia (Local Name: Hrvatska)
Pogledaj na Google maps-u
Web stranica:
https://www.facebook.com/2017zona/