Fascia Body Work

Sintezu različitih pristupa ljudskom tijelu-orijentalnog, zapadnog i osteopatskog pristupa koja pruža obilje informacija vezanih za fascijalna – vezivna tkiva iz ugla embriologije, anatomije, histologije i patologije.

Fascia BodyWork Tečaj

Fascije se nalaze na svakom nivou tijela i čine osnovni element ljudske fiziologije. Služe kao prva linija naše obrane i funkcioniraju neovisno od CNS-a što je još jedan od razloga zašto ih zovu Periferni mozak.

Sa mehaničke točke gledišta, fascije su organzirane u lance i slojeve sa ciljem obrane tijela od restrikcija/ograničenja. Kada restrikcije pređu određeni prag tolerancije fascije odgovaraju tako što modificiraju svoj viskoelasticitet, mijenjajući kolagenska vlakna i transformirajući zdrave fascijalne lance u promjenjene-patološke lance.

Fascije pamte svaku traumu koja dovodi do promjene motiliteta. Kroz senzitivnost treniranih ruku, možemo percipirati pokrete na mikrorazini i na taj način detektiramo poremećaje motiliteta, što nam otkriva povijest bolesti pacijenta. Razne terapijske tehnike, koje su prilagođene svakom pacijentu u stanju su povratiti normalan motilitet. Na taj način fascijalni poremećaji mogu biti premošteni, čime se omogućuje da tijelo vrati normalne fiziološke funkcije. Iz ovog razloga možemo reći da se zdravlje svake osobe velikim dijelom reflektira na fascijama.

Fascia Bodywork tečaj predstavlja sintezu različitih pristupa ljudskom tijelu-orijentalnog, zapadnog i osteopatskog, te pruža obilje informacija vezanih za fascijalna – vezivna tkiva iz ugla embriologije, anatomije, histologije i patologije. Predstavit ćemo ulogu i mehanizme funkcioniranja fascijalnih slojeva, dijagnostičke testove i odgovarajuće terapijske tretmane kroz praktičan rad.

Tko može pristupiti Fascia BodyWork tečaju?

  • Fizioterapeuti
  • Kineziolozi
  • Kineziterapeuti
  • Doktori
  • Maseri
  • Treneri
  • Sve osobe koje se bave ljudskim tijelom kroz pokret ili dodir

Koncept edukacije

Kako biste postali licencirani Fascia BodyWork terapeut potrebno je proći više razina edukacije.

Fascia BodyWork Level 1
Fascia BodyWork Level 2
Fascia BodyWork Level 3
Fascia BodyWork Level 4

Cijena

od 360 €

Jezik

Srpski/Hrvatski

Trajanje

3 – 12 dana

Instruktor

Upoznajte instruktor Fascia BodyWork tehnike

Dragan Dimitrijević

Dragan Dimitrijević, VFT, CKTI, Theraband Instruktor, Yumeiho terapeut, Međunarodni shiatsu praktičar, OBT instruktor, Fascia Bodywork instruktor, Kraniosakralni Terapeut, Strukovni master terapeut.

Nadolazeće edukacije Fascia BodyWork tehnike: