ANATOMY TRAINS

Transformirajte svoj pogled na miofascijalnu anatomiju i proširite svoju sposobnost procjene posturalnih obrazaca i obrazaca pokreta!

Anatomy Trains Tečajevi

U ovom novom i proširenom 21-satnom formatu tečaja naučit ćete o miofascijalnom tkivu i njegovim brojnim ulogama u tijelu. Počet ćete cijeniti kako tijelo uključuje Anatomy Trains linije za stvaranje lakog i gracioznog pokreta – pod uvjetom da su u nekom obliku ravnoteže i harmonije; ograničenje ili slabost u jednom segmentu tijela može imati mnogo posrednih učinaka na druge segmente.

Ovaj tečaj će vam pokazati kako se to događa, kako pratiti linije naprezanja i, što je najvažnije, kako možete razviti strategije za njihovo rješavanje.

Anatomy Trains in Structure and Function prvi u nizu Anatomy Trains tečajeva koji kombinira teoriju Anatomy Trains zajedno sa strukturnom i funkcionalnom anatomijom te analizom, spajajući zajedno koncepte tensegrityja s elastičnim trzajem za učinkovitost pokreta.

Nakon završenog Anatomy Trains in Structure and Function dobiti ćete  najnovije informacije o fascijama, mišićima i pokretima te ćete biti u stanju identificirati 12 miofascijalnih meridijana i njihovu vezu s ljudskim rastom, razvojem, percepcijom i sviješću.

Što ćete naučiti na ovom tečaju?

  • Precizno „čitati“ držanje i kretanje te procijeniti svoje klijente na nov način koristeći tzv. „Body Read“ tehniku.
  • Steći ćete učinkovite miofascijalne strategije i strategije kretanja.
  • Razviti ćete strategije liječenja specifične za strukturne i funkcionalne obrasce vaših pacijenata.Naučiti ćete nove tehnike za transformaciju strukture dosezanjem dubljih problema u tkivima.
  • Dobiti ćete funkcionalni, fascijalni i strukturalni pristupi u jednom programu.
  • Shvatiti ćete kako se tijelo stvarno kreće te razbiti mitove anatomije i fiziologije.
  • Naučiti ćete napraviti odgovarajuće promjene kako biste povećali učinkovitost pokreta Vaših pacijenata.

Nakon završenog Anatomy Trains in Structure and Function moći ćete nastaviti dalje s Anatomy Trains programima koja se zove Structural Essentials.

Riječ je o seriji  od 6 intenzivnih modula  koji kombiniraju globalnu posturalnu procjenu s pokretima i manualnim tehnikama za učinkovite i dugotrajne rezultate. Svaki od 6 SE tečaja  temelji se na dosljednim funkcionalnim konceptima pokreta, primijenjivim na svakodnevno kretanje i Vašem novom razumijevanju miofascijalne učinkovitosti i odgovora cijelog tijela. Nalazi istraživanja integrirani su u prezentacije, zajedno s vrhunskim aplikacijama koje možete koristiti odmah nakon završene edukacije.

Detalji edukacije

Tko može pristupiti tečaju
  • Fizioterapeuti
  • Osteopati
  • Liječnici
  • Maseri
Koncept tečaja

Anatomy Trains in Structure and Function – 3 dana

Arches and the Legs – 3 dana

Fans of the Hip – 2 ½ dana

Abdomen, Chest and Breath – 2 ½ dana

Tensegrity Spine – 2 dana

Shoulders & Arms – 2 dana

Head, Neck & Jaw – 2 dana

Priprema za tečaj

Potrebno je ponjeti komotnu sportsku odjeću, obuću za dvoranu/unutarnji prostor. Prije edukacije preporuča se ponoviti stečeno znanje ljudske anatomije.

Cijena

700 – 770€

Jezik

Engleski

Trajanje

3 – 17 dana

Instruktori

Upoznajte instruktora

Marius Kurkowski

Marius Kurkowski je diplomirani fizioterapeut i manualni terapeut. Diplomirao je na programu kliničke masaže na prestižnom Soma institutu 1999. godine i od tada je radio u raznim klinikama zajedno s kiropraktičarima, osteopatima i akupunkturolozima.

Godine 2012. Marius je diplomirao na obuci Anatomy Trains Structural Integration u UK-u. U proteklom desetljeću Marius je radio s raznim vodećim učiteljima kao što su Tom Myers, Robert Schleip, Andre Vleeming, Ed Maupin i Serge Grocovetsky na raznim izdavačkim, nastavnim i prevoditeljskim projektima. Redovito piše članke o „Bodyworku“ za časopise o fizioterapiji. Suosnivač je Poljske udruge za strukturnu integraciju.

Strast za jednostavnim, ali logičnim rješenjima dovela je do vlastitog načina objašnjavanja aspekata posturalnih obrazaca i biomehanike. Marius je također vlasnik i upravitelj tvrtke S3Publishing koja je specijalizirana za publikacije vezane uz Bodywork.

Nadolazeće edukacije: